Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egy írás rólunk

2008.07.17
 

A Pentele Természetjáró Egyesület meghívására, a Dunavecsei Gyermekotthon lakói közül 16 gyermek és két nevelő vett részt 2008. július 12-én az egyesület által szervezett balatonfelvidéki túrán. A meghívás váratlanul ért bennünket, de nagyon örültünk neki, hiszen ilyenkor nyáron minden olyan programnak örülünk, amivel gyermekeink szabadidejét hasznossá és érdekessé tehetjük.

A kirándulás elsődleges célja a Tapolcához közel található, a XIII. században a diszeli nemesek által építtetett Csobánc vár maradványainak a megtekintése volt. A túravezetők már utazás közben a buszon kiosztottak egy nagyon igényesen elkészített rövid történelmi és földrajzi ismertetőt, amiből mindenki megtudhatta a vár történetét, megismerhette földrajzi fekvését.

Ahogy közeledtünk a cél felé, már a buszból elénk tárultak a Balaton északi partjának  gyönyörű, dimbes-dombos tájai, és ahogy az idő előrehaladtával a hőmérséklet is emelkedett, mi, gyermekotthonos kezdő túrázók már azon gondolkodtunk, hogy „Úr Isten!”, hogy fogjuk mi ezt bírni, és mi lesz velünk?

Szerencsére mindannyiunkat annyira lenyűgözte a táj szépsége, a gyönyörű kilátás, a csodálatos idő, a túravezetők és az egyesületi tagok kedvessége és közvetlensége, hogy a fáradtságra nem is figyeltünk oda hegymászás közben. A vár „elfoglalása” után gyerekeink nagy örömére indultunk vissza a buszhoz, ami meg sem állt velünk Balatonkeneséig, a szabadstrandig, ahol mindannyian felfrissültünk a kellemes vízben.

Este hét órára értünk vissza Dunaújvárosba.

Mindannyian egy nagy élménnyel lettünk gazdagabbak. A kellemes fáradtságon és a szép élményeken túl azért is volt nagyon hasznos számunkra ez a kirándulás, mert a lakásotthonokban élő gyermekek személyiségfejlődését minden ehhez hasonló program nagymértékben elősegíti.

 Köszönjük az egyesület vezetőinek és tagjainak a kedvességét és a gyerekek iránt tanúsított türelmét.       

 

                                                                                Korpás János

                                                                            lakásotthon-vezető

 
Dunavecse, 2008.07.15.
 

A mappában található képek előnézete Csobánc-Balaton

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.